درباره ما

وبسایت کدسرا که در سال 1395 راه اندازی شد، عملا تلاش دارد به لحاظ فنی و فکری، یک بستر پاسخگو به غالب نیازهای جامعه معماری ایران ارائه دهد، امکان بارگذاری پروژه های حرفه ای و دانشجویی با کمترین محدودیتی، اطلاع رسانی در زمینه برگزاری مسابقات و کارگاه های اموزشی و درسْگفتارها و همچنین ارائه محتوای تئوریک انتقادی نسبت به معماری و شهرسازی به مثابه یک دیسیپلین، از اهداف کلان ولی کوتاه مدت و غالبا تکنیکی کدسرا بوده اند.

قوانین

ضمن تشکر از انتخاب فروشگاه معماری کَدسرا، از آنجا که استفاده از این سایت به هر شکل به معنای قبول شرایط مندرج در بخش قوانین استفاده از سایت است، لطفاً آن را به دقت مطالعه فرمایید.توجه داشته باشید کلیه اصول و رویه‏‌های کدسرا منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران، قانون تجارت الکترونیک و قانون حمایت از حقوق مصرف کننده است و متعاقبا کاربر نیز موظف به رعایت قوانین مرتبط با کاربر است.خواهشمندیم قبل از استفاده از مطالب و پروژه های سایت برگه قوانین را مطالعه فرمایید. 

بررسی ساختمان پزشکان ۶ طبقه ای دهخدا قزوین

صفحه اصلی/مرکز درمانی, معماری ایرانی/بررسی ساختمان پزشکان ۶ طبقه ای دهخدا قزوین

بررسی ساختمان پزشکان ۶ طبقه ای دهخدا قزوین

این پروژه زمانی به ما پیشنهاد شد که سازه ساختمان پزشکان تکمیل شده و مالک از طراحی و نورگیری ساختمان راضی نبود. اجرای سازه ای در بخش اصلی ساختمان پزشکان باعث شده بود که از میزان نورگیری فضاها کاسته شود و مالک را در رابطه با نهایت استفاده از این فضا به تردید و نگرانی انداخت.
ساختمان پزشکان در شش طبقه بنا شده بود که طبقه همکف و زیر همکف به سالن ورودی، پارکینگ، و انباری اختصاص یافته و و دو باب واحد تجاری (با کاربرد پزشکی مثل داروخانه یا عینک سازی و…) در طبقات اول تا چهارم قرار داشت. ساخت و سازهای زیاد در سطح شهر موجب شده که فضای سبز تا حد چشمگیری کاهش یابد؛ تراس هایی که در طبقات ساختمان های سطح شهر اجرا شده بودند نیز ماهیت خود را از دست داده بودند، چون مردم به جای این که در آن گل و گیاه بکارند و فضای شهر را زیبا و سرسبز جلوه دهند، بیشتر یا خالی است یا از آن ها به عنوان انباری استفاده می شود. مشکل فضای سبز شهری حل نشده که هیچ، سردرگمی سازه های شهری هم به این مشکل اضافه شده است. با در نظر گرفتن این واقعیت ها، ما نیز تصمیم گرفتیم که یک فضای داخلی برای گل و گیاه طراحی کنیم. این فضا دیگر بصورت تراس نبوده و نمی شود از آن به عنوان انباری استفاده کرد، بلکه گلخانه ای است برای قرار دادن گل و گیاه و محلی برای باز کردن پنجره ها جهت ورود هوای تازه. با این کار، تقاضای مالک در مورد نورگیری و استفاده بهینه از ساختمان پاسخ داده شد. ایجاد بخش های داخلی باعث به وجود آمدن فرم های مختلفی شده و ساکنین می توانند با فضای جدیدی آشنا شده و از آن لذت ببرند.
ما تلاش کردیم که برای نورگیری کامل از دیوار پرده ای (کرتین وال یا همان نمای کاملا شیشه ای ساختمان) استفاده کنیم ولی کف طبقات با دیوار پرده ای، این ایده را به چالش می کشید و برای حل این مشکل، کف از دیوار پرده ای به اندازه ۲۵ سانتی متر عقب نشینی کرده و فضای خالی با شن و سنگریزه های کوچک پر شد.

بررسی ساختمان پزشکان ۶ طبقه ای

در پیشنهاد این طرح، ما زاویه دید دو بعدی ساختمان را با پنهان کردن طرح قدیمی به سه بعدی تغییر دادیم. هدف ما این بود که طرح را نه تنها در ساعات روز بلکه به هنگام شب به گونه ای متفاوت جلوه دهیم. نورپردازی ساختمان نیز در قسمت های برش و تا خورده‌ی نما و فضاهای تورفته که در جهات مختلف بودند و همچنین با قرار دادن نور در بالای آن قسمت ها انجام شد.
به کارگیری چوب طبیعی و نوع روکش دار آن در روبنای ساختمان نمایانگر ماهیت نمای ساختمان است. سیستم سازه از جنس فلز و سیستم گرمایشی و سرمایشی از طریق سیستم تهویه مطبوع هوا است.

مکان: قزوین
مساحت: ۹۰۰ مترمربع
کاربری: درمانی
سال: ۲۰۱۴
کارفرما: شرکت پارت شهر

 

۱۳۹۵/۶/۱ ۱۸:۰۴:۰۱

ثبت ديدگاه

هشت − دو =