درباره ما

وبسایت کدسرا که در سال 1395 راه اندازی شد، عملا تلاش دارد به لحاظ فنی و فکری، یک بستر پاسخگو به غالب نیازهای جامعه معماری ایران ارائه دهد، امکان بارگذاری پروژه های حرفه ای و دانشجویی با کمترین محدودیتی، اطلاع رسانی در زمینه برگزاری مسابقات و کارگاه های اموزشی و درسْگفتارها و همچنین ارائه محتوای تئوریک انتقادی نسبت به معماری و شهرسازی به مثابه یک دیسیپلین، از اهداف کلان ولی کوتاه مدت و غالبا تکنیکی کدسرا بوده اند.

قوانین

ضمن تشکر از انتخاب فروشگاه معماری کَدسرا، از آنجا که استفاده از این سایت به هر شکل به معنای قبول شرایط مندرج در بخش قوانین استفاده از سایت است، لطفاً آن را به دقت مطالعه فرمایید. توجه داشته باشید کلیه اصول و رویه‏‌های کدسرا منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران، قانون تجارت الکترونیک و قانون حمایت از حقوق مصرف کننده است و متعاقبا کاربر نیز موظف به رعایت قوانین مرتبط با کاربر است. خواهشمندیم قبل از استفاده از مطالب و پروژه های سایت برگه قوانین را مطالعه فرمایید.  

طراحی مجتمع مسکونی در مجاورت مجموعه ورزشی

خانه » بناهای عظیم » طراحی مجتمع مسکونی در مجاورت مجموعه ورزشی

طراحی مجتمع مسکونی در مجاورت مجموعه ورزشی

بنای Barkli Park یک مجتمع مسکونی با یک مجموعه ورزشی متعلق به “کمیته ورزش مسکو” است. بخش عمده این مجموعه در دوره شوروی سابق و در همسایگی این مرکز ورزشی و در حاشیه پارک تاریخی Ekaterininsky ساخته شده است. قبلا در این محل یک آموزشگاه فوتبال قرار داشت، بنابراین پیمانکار می بایست ساختمان جدیدی را برای آن در نظر می گرفت. بهتر بگوییم، تیم معمار با دو کارفرما در یک زمین رو به رو بود. کمیته ورزش مسکو تصمیم گرفتند تا موقعیت آموزشگاه سابق را ارتقا بخشند و اکنون به مرکز فناوری های نوآورانه ورزشی و آموزش تیم های ملی تبدیل شده است. زمین دو و میدانی یکی از چیزهای جدیدی بود که طراحی مجتمع مسکونی این مرکز به آن نیاز داشت و می بایست با طول خیابان متناسب می بود. این امر موجب شد که کل ساختمان با حیاط خلوت ساکنین ادغام شود (برای ورود به داخل پارک یک درب در نظر گرفته شده است).

طراحی مجتمع مسکونی

نزدیکی این ساختمان به پارک تاریخی Ekaterininsky نقش تعیین کننده ای در طراحی نما داشت به این صورت که هر چقدر ساختمان به چمن ها و سبزه ها نزدیک تر می شد، تصویرشان در دامنه دید فرد کمرنگ تر می شد. معماران تمام هم و غم خود را بر این گذاشتند که در بخش های مختلف طبقات برای باکن ها و پنجره هایش از شیشه های پلاستیکی استفاده شود. از طرف دیگر، با نظاره از پشت بام و بالکن ها، پارک یک بُعد عمودی پیدا می کند. طی دوره احداث ساختمان، این پروژه برای گواهینامه LEED نامزد شد و در روسیه دو “جایزه سبز” دریافت کرد (جوایزی که به پروژه های منطبق و سازگار با محیط زیست اهدا می شود). دو حجم بزرگ این مجموعه به هم متصل نیستند اما با قرار گرفتن در کنار هم، یکدیگر را کامل می کنند و این در حالی است که شکاف بین این دو بنا، نقطه تلاقی بین طبیعت و معماری یکپارچه است. این راهکار، مشکل پروژه مهندسی را تسهیل کرد به این صورت که طره های بالای مسیر دو و میدانی مرکز ورزشی، شش طبقه این ساختمان را نگه داشته اند؛ به عبارتی سیستم تیر تیغه برای آن به کار رفته است.
انجام این پروژه طراحی مجتمع مسکونی حتی از سوی خود سرمایه گذار نیز کاملا آزمایشی و تجربی بود. علیرغم استفاده از مصالح ارزان قیمت به دلیل رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸، کارفرما سطح و درجه واحدهای آپارتمانی را به “عالی” ارتقا داد و تمام آن ها را به فروش رساند. مورد دیگری که برای اولین بار و بصورت آزمایشی انجام شد تصمیم فروش واحدهای جنوبی بود که امور مربوط به فضای داخلی آن ها قبل از فروش تکمیل شده بود و این امر در شهر مسکو غیر معمول است.

طراحی مجتمع مسکونی در مجاورت یک مجموعه ورزشی
تیم معمار:Atrium Studio و Yoo
مکان:Moskva ، روسیه
مساحت: ۲۹۷۵ مترمربع
مساحت ساخت: ۴۲۱۸۶ مترمربع
سال: ۲۰۱۳

مترجم: ناصر برادران

2017-04-25T03:25:39+00:00

ثبت ديدگاه