درباره ما

وبسایت کدسرا که در سال 1395 راه اندازی شد، عملا تلاش دارد به لحاظ فنی و فکری، یک بستر پاسخگو به غالب نیازهای جامعه معماری ایران ارائه دهد، امکان بارگذاری پروژه های حرفه ای و دانشجویی با کمترین محدودیتی، اطلاع رسانی در زمینه برگزاری مسابقات و کارگاه های اموزشی و درسْگفتارها و همچنین ارائه محتوای تئوریک انتقادی نسبت به معماری و شهرسازی به مثابه یک دیسیپلین، از اهداف کلان ولی کوتاه مدت و غالبا تکنیکی کدسرا بوده اند.

قوانین

ضمن تشکر از انتخاب فروشگاه معماری کَدسرا، از آنجا که استفاده از این سایت به هر شکل به معنای قبول شرایط مندرج در بخش قوانین استفاده از سایت است، لطفاً آن را به دقت مطالعه فرمایید.توجه داشته باشید کلیه اصول و رویه‏‌های کدسرا منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران، قانون تجارت الکترونیک و قانون حمایت از حقوق مصرف کننده است و متعاقبا کاربر نیز موظف به رعایت قوانین مرتبط با کاربر است.خواهشمندیم قبل از استفاده از مطالب و پروژه های سایت برگه قوانین را مطالعه فرمایید. 

طراحی مجتمع مسکونی باغ ناژوان

صفحه اصلی/معماری ایرانی/طراحی مجتمع مسکونی باغ ناژوان

طراحی مجتمع مسکونی باغ ناژوان

طراحی مجتمع مسکونی ناژوان در بهار ۱۳۹۰ به شرکت فرایند منطقی درطراحی معماری سپرده شد. مکان این پروژه در منطقه ناژوان اصفهان و در سمت غربی زاینده رود و در میان باغ‌های سرسبز فراوانی قرار گرفته است. در حقیقت، محل این سایت در مرز شهر و باغ واقع شده و خود پروژه در یک کوچه بن بست قرار دارد.

همزمان با این پروژه، ساختمان همجوار مجتمع ناژوان در حال ساختمان سازی بود. طبق مقررات شهرداری اصفهان، هیچ طبقه ای مجاز نیست که در ارتفاع کمتر از ۱۷۰ سانتی متری پنجره داشته باشد و علت این امر نیز کاهش میزان دید به داخل خانه همسایه ها و حفظ حریم خصوصی آنها است.

علاوه بر آن، ساختمان مذکور قبلا به این صورت طراحی شده بود که یک واحد آن رو به سمت جنوب و واحد دیگر رو به سمت شمال بود. تیم معمار با تخریب پله ها و حفظ ساختار بتنی تصمیم گرفت که یک واحد را رو به غرب و واحد دیگر را رو به مشرق بسازد. با این کار، هر دو واحد نه تنها به طور همزمان از نور شرقی و جنوبی بلکه از تهویه طبیعی باغ‌های سبز مجاور نیز بهره خواهند برند.

دو ساختمان این مجتمع به صورت L (حرف “ال” لاتین) در مجاورت هم قرار گرفته اند؛ معماران کوشیدند و ساکنان دو واحد مجاور هم در هر طبقه را قانع کرده تا برای حفظ حریم شخصیشان در حدفاصل آنها یک دیواره حائل و مشترک ساخته شود.

ایده پروژه مجتمع مسکونی ناژوان با این ویژگی ها شکل گرفت:

ساختمان با نمای یکدست و دیواره‌ی حائل و مشترک مجهز شود که در عین بهره گیری از منظره و روشنایی باغ‌های شمالی، قوانین شهرداری و حریم خصوصی همسایگان محفوظ بماند. علاوه بر آن، دیواری با سازگاری کامل با محیط مجتمع طراحی شود که بتواند نقش مرز بین شهر و باغ را ایفا کند.
از نقطه نظر معماران، دیوار تنها یک ارتفاع نیست. دیوار یک حجم بزرگ است که می تواند رابط مناسبی بین فضای داخل و خارج ساختمان باشد که بطور متقابل همدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند. این دیوارها نه تنها فضاهای پشت را تعریف می کند بلکه بخشی از نمای طبیعی ناژوان است. همچنین بخش‌های مجزایی در بالکن طراحی شد که به هنگام تماشا کردن از داخل خانه، هر یک تجربه متفاوتی از فضای بیرون به دست می دهد و این در حالی است که حریم خصوصی همسایگان همچنان محفوظ می ماند. در نهایت، ادغام این بخش ها در طبقات و اتاق‌های مختلف این مجتمع، نمایی پویا می سازد که با محیط اطراف کاملا سازگار است.
نمای ساختمان آجری است. بنابراین، شکاف و چین خوردگی‌های سطح نما باعث ایجاد قسمت‌هایی در دیوار شده که دید رو به همسایه‌ی بالایی را محدود کرده و جهت فضاهای پشتی را به سمت درختان شمال غربی تغییر داده که در اطراف رودخانه نزدیک به محل پروژه قد برافراشته اند. با یک تخته چوبی به همراه چند گلدان و ورقه‌های پلاستیکی نیمه شفاف برای هر واحد در هر طبقه یک باغچه درست شده است. نام این پروژه یعنی مجتمع مسکونی ناژوان هم از این باغچه‌های کوچک برگرفته شده است.

مکان: کوچه شیرانی، ناژوان، اصفهان
گروه معمار: شرکت فرایند منطقی درطراحی معماری‏
معماران: الهام گرامی زاده، احسان حسینی
سال: ۱۳۹۲-۱۳۹۰
مساحت زمین: ۴۵۰ مترمربع
مساحت همکف: ۲۹۰ مترمربع
زیربنای ساخت: ۱۳۰۰ مترمربع

۱۳۹۵/۵/۱۰ ۱۷:۰۰:۲۱

ثبت ديدگاه

هفده − دوازده =