درباره ما

وبسایت کدسرا که در سال 1395 راه اندازی شد، عملا تلاش دارد به لحاظ فنی و فکری، یک بستر پاسخگو به غالب نیازهای جامعه معماری ایران ارائه دهد، امکان بارگذاری پروژه های حرفه ای و دانشجویی با کمترین محدودیتی، اطلاع رسانی در زمینه برگزاری مسابقات و کارگاه های اموزشی و درسْگفتارها و همچنین ارائه محتوای تئوریک انتقادی نسبت به معماری و شهرسازی به مثابه یک دیسیپلین، از اهداف کلان ولی کوتاه مدت و غالبا تکنیکی کدسرا بوده اند.

قوانین

ضمن تشکر از انتخاب فروشگاه معماری کَدسرا، از آنجا که استفاده از این سایت به هر شکل به معنای قبول شرایط مندرج در بخش قوانین استفاده از سایت است، لطفاً آن را به دقت مطالعه فرمایید. توجه داشته باشید کلیه اصول و رویه‏‌های کدسرا منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران، قانون تجارت الکترونیک و قانون حمایت از حقوق مصرف کننده است و متعاقبا کاربر نیز موظف به رعایت قوانین مرتبط با کاربر است. خواهشمندیم قبل از استفاده از مطالب و پروژه های سایت برگه قوانین را مطالعه فرمایید.  

ترکیب یک طرح پایدار با معماری مراکز درمانی و بهداشتی

خانه » مرکز درمانی » ترکیب یک طرح پایدار با معماری مراکز درمانی و بهداشتی

ترکیب یک طرح پایدار با معماری مراکز درمانی و بهداشتی

مرکز بهداشت SK Yee Healthy یک پروژه کوچک اما ارزشمند و نمونه ای از معماری مراکز درمانی و بهداشتی است. تیم معماری Ronald Lu & Partners (RLP) کار طراحی معماری را به پایان رساند که شامل تکمیل داخل ساختمان و توسعه پشت بام با اجرای یک سازه سبک وزن ۳۸۰ مترمربعی بود.

  • مرکز بهداشت SK Yee Healthy معماری مراکز درمانی و بهداشتی
    تیم معمار: Ronald Lu & Partners
    مکان: هنگ کنگ
    تیم طراح: Andy Leung, Lemuel Cheng, Helen Ng, Gary Pang
    مساحت: ۳۵۰ مترمربع
    سال: ۲۰۱۴
    مهندس عمران و سازه: شرکت مشاورانDCL
    مهندس امور اجرایی: شرکت مهندسین مشاور شرق دور
    برآورد کننده مقادیر: شرکت Rider Levett Bucknall Limited
    پیمانکار: شرکت EDM Construction Ltd

معماری مراکز درمانی و بهداشتی

پلان طبقه
طرح “سبز و ساده” آن، این مرکز را بیشتر به یک مرکز بهداشتی تبدیل کرده است و آن را برای بیماران مثل محیط خانه، باغ و زمینِ بازی کرده است. محیط دلنشین و آرام بالای پشت بام، فضایی پر از آرامش و سکوت برای بیماران فراهم کرده و آنها را در طبیعت و روشنى روز غرق کرده و دوره درمان بدون استرس و فشار روحی برایشان به دنبال دارد. این مرکز نمونه ای بارز و استثنایی از ترکیب یک طرح پایدار با معماری مراکز درمانی و بهداشتی است.

این عبارت، ساده اما پرمعناست؛ این ساختمان متشکل از مؤلفه های سبز فراوانی من جمله ساختارهای فلزی سبک وزن و ویژگی های طراحی کم کربن است. ایده “جنب و جوش” نمایانگر طراحی فضای داخلی است که هر اتاق مشاوره و بخش کاری آن به باغچه ای متصل بوده و موجب ارتباط و تعامل پیوسته داخل مرکز با بیرون می شود و بطور مداوم نور و هوای تازه را به داخل ساختمان هدایت می کند.
فضای روشن و با طراوت داخل
ساختار این ساختمان ساده اما در عین حال از نظر ویژگی هایش غنی است. این مرکز از لحاظ تهویه هوا و نورگیری ۱۰۰ درصد کامل است. پنجره هایی داخل این بنا تعبیه شده که هر بار از یک نقطه هوا را تهویه می کند (مثل پنجره کشویی) و به بیمار امکان کنترل محیط خود را می دهد تا فضایی پر از آرامش، صفا و صمیمت بوجود آورد. تهویه طبیعی هوا بطرز چشمگیری کیفیت هوای داخل را بهبود بخشیده و موجب ارتقای سلامتی و بهداشت محیط داخل شده که بالطبع مزایای کم کربن دیگر نیز به دنبال دارد.

فضای سبز
فضای سبز در کل مرکز حالت غالب دارد. طراحی دیوار و بالا پشت بام سبز، روی هم رفته حدود ۵۷ درصد این بنا را پوشش داده است. باغچه و چمن و سبزه پشت بام و دیوارها نه تنها موجب پایین آوردن فشار وارده به تجهیزات تهویه کننده می شود بلکه منظره ای بوجود آورده که هم بیماران و همسایگان این مرکز می توانند از دیدن آن لذت ببرند.این منظره بیرون ساختمان با فضای داخل همخوانی زیادی داشته و تجربه درمانی کم استرسی برای بیماران به جای می گذارد.

محیط بازی
این مرکز با داشتن تعدادی فضای غیر معمول در زیر شیروانی پشت بام و نیز فضای شاداب داخل با نور و تهویه طبیعی هوا، محیط مشاوره با طراوت و منحصر به فردی برای بچه ها فراهم کرده است. این “خانه جانبی” ارتباط نزدیک و جالبی بین فضای داخل و بیرون به وجود آورده است.

محیطی مثل فضای خانه
این مرکز نمونه ای پایدار از معماری مراکز درمانی و بهداشتی بوده و برای بیماران و کارکنان این مرکز بسیار حائز اهمیت است. با باز شدن فصل جدیدی در معماری مرکز درمانی، کارکنان این مرکز از همان روزهای اول این پروژه در طراحی این ساختمان بسیار فعالانه نقش داشتند. حضور آنها در این پروژه کمک شایانی به خلق محیطی آرام و پر از نور و هوای تازه کرد که موجب کاهش دلنگرانی و استرس بیمار شده و در نهایت فضای خالی را به فضایی پر از آرامش و معنا کرد.

2017-04-25T04:34:39+00:00

ثبت ديدگاه

*